אלו חולי דמנציה זכאים לטיפול פליאטיבי?
כל סוגי הדמנציה מחמירים עם הזמן. המושג “דמנציה מתקדמת” מתייחס לשלבים האחרונים של המחלה. שלב זה מגיע בממוצע בין 3 -9 שנים מאבחון המחלה. דמנציה מתקדמת מוכרת בעולם ובישראל כמחלה חשוכת מרפא על כן חולים בשלב המתקדם זכאים לטיפול פליאטיבי תומך בביתם במסגרת אשפוז בית.
הסימנים לזיהוי דמנציה בשלב המתקדם
- חוסר יכולת להתהלך / להתיישב / לחייך (אחד מהנ”ל)
- חוסר יכולת לזהות את הסביבה או את קרובי המשפחה
- הפרעות בבליעה/ אכילה/ אספירציות
- שני אשפוזים בטווח של חצי שנה
מטרות הטיפול הפליאטיבי לחולים בדמנציה
הטיפול מתמקד בשיפור איכות ונוחות החיים של החולה תוך הקלה על כאב ותסמינים מטרידים אחרים הייחודיים למחלת הדמנציה כגון: אי שקט פסיכו-מוטורי, קשיים הקשורים להאכלה והזנה, מצבי חום וחדש לזיהום. ישנה סבירות גבוהה כי ליווי פליאטיבי יצמצם משמעותית את מספר האשפוזים של החולה. הצוות הרפואי ייתן כלים, הדרכה וייעוץ למשפחה ולמטפל העיקרי בחולה.
החשיבות הגדולה של הבית לחולה
גם חולה דמנטי, על אף הליקויים הקוגניטיביים שלו, מרגיש חלק מהסביבה שהייתה חלק ממנו שנים ארוכות – הבית שלו. מחקרים מכל העולם הוכיחו שכשמוציאים חולה דמנטי מסביבתו הטבעית חלה הידרדרות משמעותית במצבו הן התפקודי והן ההתנהגותי.
סיוע למשפחה ולמטפל העיקרי
הטיפול הפליאטיבי הכולל צוות רב מקצועי של רופא, אחות ועובדת סוציאלית, נותן תמיכה מלאה לבני המשפחה ובראש ובראשונה למטפל העיקרי, בין אם הוא בן משפחה ובין אם הוא עובד זר.
מתוך ניסיון רב בטיפול בחולים דמנטיים, נוכל לתת לכם כלים מקצועיים קליניים וסוציאליים אשר יכולים לאפשר איכות ונוחות חיים גם עבור המשפחה ולענות על כל השאלות שעולות בשלבי המחלה השונים ובמיוחד בשלב המתקדם.
מה כולל אשפוז בית לחולים בדמנציה ?
- את החולה ובני משפחתו ילווה צוות רב מקצועי קבוע הכולל: רופא/ה, אח/ות, עובד/ת סוציאלי/ת.
- ביקורי בית סדירים בבית החולה
- זמינות טלפונית לבני המשפחה בכל רגע נתון, כולל סופי שבוע וחגים.
- צוות ‘צבר’ מדריך את החולה ואת בני משפחתו בכל הנדרש בטיפול היומיומי ובהכנה לקראת השלבים הבאים.